top of page

Ons Verhaal

stadsjongen die ervan droomde om Boer te worden

Bart is opgegroeid in Gent. Maar toen zijn vader hem aan 12 jaar vroeg wat hij later wou worden, was zijn antwoord 'BOER' . Toen ook al geen evidentie.

Na klassieke schoolopleidingen en diploma's kwam hij gelukkig Nele tegen.

Zowel bij zijn korte internationale managerscarrière, als zijn groothandel in meubelen en uiteindelijk, de keuze om zijn droom te realiseren, ze steunde hem altijd in woord en daad.

De boerderij is er gekomen sedert 1997. En geloof me, de realiteit is mooier dan de droom ooit was.  

_edited.jpg

KORTE HISTORIEK SCHETS

Een eerste grootschalige plantage van blauwe bessen en vlier, met vrije uitloop van scharrelkalkoenen, ging bijna compleet de mist in. De kalkoenen werden telkens allemaal doodgebeten door vossen, en de blauwe bessen opgegeten door zwermen vogels. Door jeugdige overmoed blijven vechten, tot het besef komt dat je niet TEGEN maar MET de natuur moet samenwerken.

Dankzij diversificatie in zowel teeltkeuzes als afzetmarkten konden we stilaan aan iets moois bouwen. We hebben nog steeds onze eerste grote klanten , vooral dan voor de blauwe bessen en vlierbloesems, maar ondertussen vinden ook elk jaar duizenden families de weg naar de eerste zelfpluktuin van Vlaanderen terug. Na voortdurend aanplanten is, op ons 10 ha groot domein, een enorme verscheidenheid aan fruitstruiken en fruitbomen met eindeloze bomenrijen en hagen aanwezig. Dankzij de steeds mooiere inkleding is sedert een paar jaar het domein ook te huur voor onvergetelijke feestmomenten. En wie weet staat er met Juul en Felix wel een tweede generatie boerkes klaar ? 

Met de opgebouwde kennis en ervaring werden reeds een hele reeks zelfpluktuinen geinspireerd, en met dat advies kan ook jij je droom realiseren.  

B64I5508_edited.jpg

100% BIOLOGISCH, ZELFPLUK & BELEVING

Waarom biologisch ? Omdat het kan ! Wij hebben zelfs nooit overwogen om anders te gaan werken. Bij onze start hadden wij 2 kleine kinderen rondlopen, hoe zouden wij hun wijs kunnen maken dat ze niet van alle mooie vruchten mogen snoepen omdat papa net gesproeid had, of dat ze de roze/blauwe korreltjes niet in hun mond mogen steken ? En wat betreft ziekten en plagen, we hebben honderden soorten bomen, struiken, kruiden, bloemen, ... aangebracht op ons domein en voorlopig merken wij een heel mooi evenwicht in nuttige en schadelijke beestjes en plagen. Gaat er dan nooit iets mis ? Uiteraard wel , maar dat weegt niet op om chemisch in te grijpen , wij proberen dat met nieuwe teeltmaatregelen op te lossen.

Ondertussen hebben we zo een groene oase om in te leven en jullie te laten genieten :-)  

bottom of page